Hírek

A sebesség bajnokai Kalocsán

A sebesség bajnokai Kalocsán

 

Tisztelt Klubtagok, Tisztelt Alfa Romeo barátok !
 
 
Az Alfa Romeo Club Magyarország 2010 évi bőséges programjában elérkezett végre az Augusztus 20, és ezzel együtt a várva várt Alfás gyorsulási verseny, amit a klub immáron 13. alkalommal rendezett meg.
Ez az a nap az évben, amikor a hazai Alfás rajongók, amatőrök, félprofik és profik hivatalos időméréssel, szervezett verseny keretei közt is kipróbálhatják vasaikat és összemérhetik tudásukat.
 
 
 
Mint az már lassacskán megszokott, az Alfások védőszentje most sem hagyott cserben bennünket, verőfényes idővel és szélcsenddel köszöntötte a nemzeti ünnepet és a versenyzőket. A körítés, a helyszín az eddigiekhez hasonlóan zajlott, a résztvevők ellátásáról pedig a Mike Büfé gondoskodott magas színvonalon, a hasonló Alfás és más autós rendezvényekhez képest jóval szolidabb, kifejezetten baráti árakon.
 
A szervezés a már megszokott formában zajlott, viszont a gyorsulási verseny a beharangozott minirally színesítette, már már kifejezetten éles versenyt produkálva. Sajnos volt jópár távolmaradó „nagy név”, gondolunk itt a beígért DCS csapatra, ellenben itt volt Koryy továbbfejlesztett GTV-je, illetve a résztvevőknek bemutatták az UniCorse pályaversenygépét. Igaz ez a vas nem versenyzett, de már önmagában is impozáns látványt nyújtott.
 
 
Reggel 9-órától kezdődött az edzés mindkét versenyszámban. A gyorsulásnál mindenkinek legalább 3 mért időt kellett produkálni, a minirallyn pedig 2 gyakorlókört tehetek meg a versenyzők az éles mért kör előtt. Mire ezek a futamok lezajlottak, már jócskán elmúlt dél, így következhettek a döntők, a rally esetében 2, a gyorsulás esetében pedig 5 kategóriában.
 
 
Meglepetés a döntők során nem született, mindkét versenyszámban ugyanaz nyert aki az edzésen a legjobb idő produkálta, így a 2010-es év Alfás bajnokai, és egy évig képletesen a „leggyorsabb Alfás” cím védői gyorsulásban Bablonkay Kornél azaz Koryy akinek a legjobb ideje 7,953 mp, minirally kategóriában pedig Érdi György vagyis GEORGE 1.41,449-es idővel.
Végezetül lássuk tehát a teljes eredménysort és a győzteseket:
 
 
GYORSULÁS:
II. Kat:                      Boleska Krisztián / 147 - 1,9 JTD
III. Kat:                     Erdő Attila / 155
IV Kat:                      Vári István / 156 V6
V.Kat:                       Kárai Krisztián / 156 V6
VI.Kat:                      Bablonkay Kornél / GTV 3.0
 
SZLALOM:
Kis kat. 155 LE-ig:                Szentesi István / 159 1.8
Nagy kat. 155 LE felett:        Érdi György / 156 2,4 JTD
 
 
GRATULÁLUNK A GYŐZTESEKNEK !
 
Az eseményről a klub weboldala élő közvetítést adott, melyet részben rögzítettünk is, így hamarosan a feldogozott anyagot letölthetitek majd innen.

Végezetül ezúton szeretnénk megköszönni a résztvevőknek hogy eljöttek, a szervezőknek, rendezőknek az áldozatos munkát, valamint a szponzoroknak a támogatást és a felajánlott díjakat !