Hírek

Alfa Romeo Club - ENI ( AGIP ) Gyorsulási verseny

Helyszín: Kalocsa, Sport Repülőtér

Az Alfa Romeo Club Magyarország idén is megrendezi a hazai Alfások évi rendes hivatalos gyorsulási versenyét. A versenyre minden Klubtagot és Alfást sok szeretettel várunk. Most viszont a szokásos gyorsuláson kívül egy újdonsággal is szeretnénk szolgálni a részvevőknek.

A gyorsulási verseny a szokott szabályok szerint fog zajlani, 201 méteres pályán (1/8 mérföld), hivatalos időméréssel. Edzésen bárki indulhat bárki ellen, majd következnek az időmérők, majd az időeredmények alapján a kategorizálás, és végül kategóriánként a helyosztók és a döntők.

 
Az idén új lehetőséget kínálunk azoknak, akik eljönnek a rendezvényre.
A megszokott gyorsulási verseny mellé egy úgynevezett aszfalt rallyt is szervezünk, autógumikból és bójákból kialakított pályán kell majd a legrövidebb idő alatt végig menni.
Fiatos találkozókon nagy népszerűsége van ennek a futamnak, reméljük itt is sikere lesz.
Itt az edzésen a részvevők számától függően mindenki legalább két próbakört mehet (vagy ha belefér az időbe akkor többet), itt viszont nem párharcok lesznek, hanem a döntőben mindenkinek egy mért körre lesz lehetősége, és ez alapján dőlnek ez a helyezések.
 
A kategóriákat később tesszük közzé.
 
A menetrend:
09.00 – Kapunyitás
09.30 – 11.00 Szabadedzés
11.00 – Gyorsulási verseny és aszfaltrally
 
A menetrend a résztvevők számának függvényében még változhat. A gyorsulási verseny és a rally edzése és versenye nem párhuzamosan, hanem felváltva, egymás után fognak következni, így aki mindkét eseményem ki szeretné próbálni a tudását, az sem marad le semmiről.
 
A versenyeken, értékelt helyezésért indulni, csak Alfa Romeo-val lehet!
Más Olasz autóval is rajthoz lehet állni, de díjazásban nem részesülnek, illetve a helyezésekbe sem számítjuk bele a futamaikat, viszont a végső eredményeiket külön listán természetesen közzétesszük.
 
A gyorsulási verseny kategóriák első helyezettjei egy - egy ENI ( AGIP ) 20.000,- FT-os üzemanyagkártyát nyernek a kupájuk mellé, továbbá egy-egy Cinzano Asti pezsgővel ünnepelhetik meg a sikereiket.
 
Az aszfalt rally kategória győztesei egy-egy ENI ( AGIP ) 10.000,- Ft-os üzemanyagkártyát nyernek a kupájuk mellé!
 
Klubtagoknak a belépés és a  rajthoz állás ingyenes.
Nem klubtagoknak a belépő: 2.000 Ft/autó
Rajthoz állással a belépő: 3.000 Ft/autó
 
A rendezvényről amennyiben a honi 3G hálózat engedi, úgy itt a weboldalon élő közvetítést adunk.
 
Figyelem, a szervezők a változtatás jogát fenntartják, így kérjük az idő előrehaladtával figyeljétek az oldalt és a fórumot az esetleges változások miatt.
 
A verseny kiírását, amely egyben versenyszabályzatot és lebonyolítás rendjét valamit a nevezési lapot  ITT  tudjátok letölteni.