Hírek

Az Alfák hazatérnek - Beszámoló Milánóból - a hétvége!

Az Alfák hazatérnek - Beszámoló Milánóból - a hétvége!

Kedves Klubtagok, Kedves Olvasók,

 
 
Elérkezett végre a nagy nap, vagyis mondhatni a nagy hétvége. Elöljáróban annyi a rend kedvéért, hogy az Alfások angyala most is a mosolygós arcát mutatta. Indulás előtt aggódva néztük az időjárási előrejelzéseket, mivel a honi és külföldi oldalak is max 25 fokot és átvonuló esőt, záporokat jósoltak. Ebből a negyede meg is valósult, mivel a 25 fokot eltalálták, viszont ez nem a nappali, hanem az esti hőmérséklet volt. Esőnek, sőt felhőnek nyoma sem volt, és 30-36 fok közötti hőséggel kellett szembesülnük.
 
 
Szombat reggel jó korán elindultunk a Rho Fiera, vagyis az új milánói vásárterületre, gondolván hogy így hamar bejutunk. Nos, tévedtünk, mivel majd az összes Alfisti így gondolkodott, és már az autópálya kihajtójánál állt a sor vége reggel kilenc órakor. :) Több kapun zajlott a beléptetés, volt akinek csak 45 percet kellett a sorban állnia, de akadt olyan is aki három órán keresztül kígyózott a sorban. Amúgy ennek is megvolt az előnye, várakozás közben kialakultak a kis ismerkedő csoportok, megindult a barátkozás, és egymás autóinak a mustrálgatása.
 
 
Itt szeretnénk röviden megjegyezni, hogy a hétvége egészére jellemző volt az olaszos, vagy máshogy fogalmazva az eklektikus, barokkos szervezés, de a résztvevőket ez egy cseppet sem zavarta, igazándiból két rossz szót nem hallottunk a hétvége során, mindenkin annyira eluralkodott az eufória!
 
 
Végre bejutottunk, a regisztráción kb. fél órán belül átestünk, ami a majd tízezres tömeget tekintve nem is rossz. Megkaptuk végre a sapkákat, a belépőket, a zászlót, és mindent, ami a csomagoz tartozott, és kezdődhetett a turistáskodás, fotózás, nézelődés és az ismerkedés a hellyel, a többiekkel.
Szó nincs rá, kép nem tudja jól visszaadni a hangulatot, az érzést ami mindenkit hatalmába kerített.
Volt itt majd minden típus,évjárat, modell, kivitel, szebbnél szebb állapotban. Csak 8C-ből volt vagy kilenc darab, volt egy „speciális” Kamal is, és akkor még nem mondunk el semmit a felhozatalról. Jöttek az Alfistik a világ minden tájáról, a kontinensről és a tengerentúlról egyaránt. Az autós távolsági prímet mi előre és láttatlanban kiosztottuk a Portugál, Görög és Finn résztvevőknek, egészen addig amíg meg nem érkezett egy kisebb Orosz csoport, akik Moszkvából indultak, és közben még útba ejtették Varsót, Prágát és Bécset is.
 
 
A barangolás közben mindenki kényelmesen meg tudott ebédelni, majd jött a az Alfa Romeo 100 évét mélató szobor avatása. Az avató az Alfa Romeo, a Fiat csoport és Milánó városának nobilitásai közreműködésével zajlott, az alkotás pedig osztatlan sikert aratott.
Ez után megkezdődött a kiválogatott legszebb darabok bevonulása a Piazza Castello-ra, ott pedig elindult az egész késő estig tartó felvonulás, utcabál és ünneplés.
 
 
Vasárnapra maradt Milánó körülölelése, amit sajna a képek szintén nem tudnak teljes mértékben visszaadni. Azt az érzést, amikor több ezer Alfa Romeo motorja feldübörög, a dudák egyszerre megszólalnak, elindul a kígyó, és Milánót megkerülve bevonul a „100x100” kiállítás helyszínére, nem lehet szavakba önteni, ezt érezni kell. Remélhetőleg a légifotókat hamarosan publikáljál, azokból talál érzékelni lehet majd az esemény grandiózus mivoltát.
 
 
Terveink szerint a közeljövőben a weboldal szerkesztősége kiad egy CD-t, amelyen az elkészült több ezernyi fotót kiadjuk az érdeklődők számára.
 
 
Ennyi volt, megvolt, szép volt,nagyon jó volt, itt voltunk, átéltük, beleborzongtunk, a megtapasztalt felejthetetlen élmények pedig örök és megismételhetetlen emlékek maradnak mindannyiunk számára.
 
A szerk.