Hírek

Beszámoló - XI.Selénia Rally

Beszámoló - XI.Selénia Rally

Tisztelt Olvasók, Tisztelt Alfások

 
Az Alfa Romeo Club Magyarország idén immáron tizenegyedik alkalommal rendezte meg az Alfás körökben ismert és kedvelt Selénia Rally-t. Ezúttal Tokaj és környéke volt a célpont, és a főtámogató, mint mindig, most is az Elaforg2000 Kft, az Alfa Romeo-k hivatalos kenőanyagainak, a Selénia és Tutela termékek forgalmazója és egyben a rally névadója volt.
 
Idén volt egy másik fontos támogatója is a rendezvénynek, ez pedig a Götz pincészet, akik a Tokaj környéki borvidék kitűnő borainak bemutatása mellett a résztvevők kiszolgálásával, bortotóval és különféle nyereményekkel várták az érdeklődő Alfásokat.
 
 
A szervezés némi nehézségekkel indult, a rendezőgárda több problémával is szembesült, melyek közül mondatni az egyik legfontosabb az volt, hogy a rengeteg érdekesség és látnivaló közül melyik maradjon ki és melyik kerüljön be a programba, és mindemellett a tervezett táv se legyen túl hosszú.
Nos, a lezajlott esemény tükrében nyugodtan mondhatjuk, a szervezők kitűnő munkát végeztek, a megjelent majd 40 versenyző gyakorlatilag egybehangzóan pozitívan nyilatkozott a kiadott útvonalról és az út során meglátogatott helyekről, látnivalókról.
 
 
Igaz, az indulók száma némileg elmaradt a várakozásoktól, tulajdonítjuk ezt annak, hogy bölcs időjósaink ítéletidőt jósoltak a verseny napjára, újfent bebizonyosodott, hogy az Alfások az ég kegyeltjei, egészen délután 5 óráig, vagyis a beérkezések végéig hétágra sütött a nap az egész útvonalon, az eső csak az eredményhirdetést zavarta meg, de legkitartóbbakat ez sem riasztotta el.
 
A szervezők a helyszín kiválasztásánál próbálják az eseményt az ország minden részére elvinni, így ebből az aspektusból nézve az esemény lebonyolítása során egyedül talán az okozott néminemű csalódást, hogy a keleti országrész Alfásai, főleg a Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen régióból a közeli helyszín ellenére a várnál jóval kisebb létszámban képviseltették magukat. A résztvevő közel 40 induló többsége nem csupán navigátort, hanem társaságot is hozott, így az összlétszám a navigátorokkal, barátokkal és családtagokkal együtt meghaladta a 100 főt is. Külön elismerés azoknak, akik annak ellenére, hogy a különböző műszaki és technikai problémák ellenére (akár offos autóval is) csak azért eljöttek, hogy együtt legyenek a társasággal, az Alfásokkal!
 
 
Az esemény rajtoltatását és beérkeztetését a távolmaradók a klub weboldalán élőben webkamerán követhették, szándékaink szerint amennyiben azt a technika és a telekommunikáció megengedi, a jövőben ezt minél több eseményen szeretnénk folytatni.
 
Bár több módon és fórumon elhangzott, mégis volt, aki meglepetéssel fogadta, hogy ezúttal a versenyzők számára az időjóváírás lehetősége limitálva volt. A jó pap is holtig tanul, így ezt a jövőben igyekszünk majd jobban hangsúlyozni és kommunikálni, hogy a szervezés során az elkövetkezőkben már ez se okozzon gondot.:)
 
Beérkezés után a versenyzőket ebéd gyanánt helyi specialitásként „tunki” várta, majd pedig aki gyorsan teljesítette a távot, az szemtanúja lehetett, ahogy klubelnökünk bár most nem állított meg Suzukikat kézrátétellel, de a ”Lovag hagyatéka” szellemében hősies győzelmet aratott egy hadapród felett, majd kiemelkedő jártasságát bizonyította ”lézerkard” témakörében. J
 
 
Az esemény végén az eredményhirdetést az eső megpróbálta elmosni, de az égiek még így sem jártak sikerrel, mivel a többség a lehűlő idő és a csapadék ellenére (és a Götz pincészet borai segítségével) kitartott, és hatalmas tapsban részesítette Willy-t azaz Kretskó Vilmost, aki a tavalyi „gyorsasági” rekordért járó radarblokkoló után idén a fődíjat vitte el !
Ezúton gratulálunk minden nyertesnek és résztvevőnek.
 
Végezetül álljon itt azoknak a névsora (ABC sorrendben), akik áldozatos munkával és időt nem sajnálva lehetővé tették az „XI. Selénia Rally - A lovag hagyatéka” létrejöttét:
Blacky, GEORGE, Mike, Norbi145, Ofi és csapata, Takács Ákos, Végh Pisti, Zolika, valamint családjuk.
 
A szerk.
 
(További fotókat a fórumban találhattok)