Hírek

Jubileumi turné Milánóba - újabb részletek

Kedves Jelentkezők, Tisztelt Érdeklődők,
 
Mivel egyre közeleg a nagy nap, vagyis inkább napok, ezért úgy gondoltuk itt az ideje a következő híradásnak a dolgok állásáról a hivatalos milánói Alfa Romeo jubileumi ünnepségekkel kapcsolatban.
A weboldalunkon található jelentkezések alapján eddig 33 jelentkező van a klub által szervezett milánói kirándulásra. A programot most és itt külön nem taglalnánk, mivel arról illetve a rendezvény részleteiről már több alkalommal már beszámoltunk. Ezen cikkünk célja inkább a rendezvény körüli tenni és tudnivalók, valamint az utazás részletei. Lássuk tehát:
 
Jelen pillanatban itt az oldalon 33 jelentkező véste fel a nevét az eseményre. Ez a mi „fordításunkban” 33 két fős csapatot jelent, mivel a többekkel folytatott személyes eszmecsere alapján a társaság többsége apával, fiúval, párral ..stb jön.
Elfoglaltság esetén a jelentkezést természetesen még vissza lehet mondani, viszont a tervek szerint Február elejétől elkezdjük szedni a jegyek árát és azt előleget a szállásra. Aki a weboldalon jelentkezett, azoknak a klub központilag intézi gyakorlatilag mindent, de aki akarja az intézheti önállóan is az egészet, csak akkor arról kérjük hogy értesítsen bennünket.
   
1; Jegyvásárlás.
 
A hivatalos jegyárusítás már megkezdődött a www.alfisti.com weboldalon. Itt egyenlőre még csak egyénileg lehet a jegyeket lefoglalni és fizetni, de a szervezőkkel folytatott egyeztetés alapján kb. Január végétől – Február elejétől lesz lehetőség a kluboknak egyben, az adott klub szervezésében menni kívánóknak együtt megvenni a belépőket. Mi ezt tervezzük, és lehetőség szerint így szeretnénk a jegyeket intézni Klubos szinten.
 Az egyénileg vásárolni kívánók kedvéért közöljük, hogy az említett weboldal Olasz – Angol – Német – Francia - Spanyol nyelven működik, vásárolni pedig hitelkártyával lehet, mint általában a netes rendelések esetében.  Figyelem, előlegezés és részletfizetés nincs, a rendszer egyből beterheli a 110 EUR + ÁFA árat, vagyis a 132 EUR-t. Egyéni (egyszemélyes) jegy nincs, egy belépő 1 autóban utazó 2 főre szól, minden további fő az autóban pedig további 50EUR + ÁFA fejenként.
Aki a klubos rendezés keretében szeretné, hogy mi intézzük a jegyrendelését, az figyelje a híreket és a hírlevelet, melyben küldjük az esetleges további tudnivalókat.
Arról viszont már most szeretnénk szólni, hogy a klubos jegyrendelés esetében a vásárlás után visszamondásra nem lesz lehetőség, maximum átadhatja más Alfásnak a jegyeket. Erre is kérjük hogy figyeljetek.
 
 
2, Szállás.
 
Itt az eddig egyeztetettek értelmében , (és akkor az egyszerűség kedvéért innentől nevezzük „Klubos konvoj”-nak) szintén együtt tervezzük a szállás lefoglalását a már bejáratott milánói helyen. Ez a Fiera hotel lenne. A foglalást Február elején rendezzük, minden jelentkező esetében 2 fővel számolunk. Szerencsére már most látszik hogy egyre több az érdeklődő, így nem szeretnénk elkésni vele, és beleszaladni abba a problémába hogy a klubos konvojt több szállásra kelljen osztanunk.
Itt szintén kérjük, hogy aki egyénileg szeretné megoldani a szállást saját részre, az értesítsen bennünket.
 
 
3, Csoportok.
 
Jelen pillanatban a szavazás alapján szinte biztos hogy 2 csoport lesz, egy repülős, és egy autós.
A; A repülős csapatot Takács Ákos klubelnök vezeti,így aki nem „lábon” hanem repülővel szándékozik jönni, azt kérjük, hogy egyeztessen vele.  Ő már megvette a repülőjegyet Június 23 indulással és 28 visszaérkezéssel, magyarán a repülőjegyet mindenkinek magának kell, hogy intézze. Segíteni persze adott esetben ebben is tudunk.
B;Az autós csapatot feltehetően 3 részre fogjuk osztani, mivel 30 autót nem nagyon könnyű egy 1000 km-es úton egyben tartani. Az előzetes terv az hogy  2-3 külön csapatot csinálunk, pl 1 dízelesek és 1 benzines, vagy 1 dízel, 1 benzin, és 1 nyugis. Hogy miért? A dízelesek gyakorlatilag 1 tankkal végig tudnak menni, a benzineseknek viszont minimum 1 de lehet hogy 2 tankolás is kelleni fog, valamint az öregebb autóknak (youngtimerek) nem biztos hogy használ a folyamatos 10 óra 130-as tempóban. Lesznek közös megállók, de a konvojok külön megállókat is tervezhetnek. A konvojvezetők lesznek egymással kapcsolatban walkie-talkie-n és telefonon.
 
 
4, Útvonal.
 
Az első terv szerint az útvonal a következő lesz:
Budapest – (M7-M70) – Szlovénia – (A5-A1-H4) – Olaszország – (RA17-A4-A57-A4) – Milano.
Az út gyakorlatilag végig autópálya. Az első pihenőt még Magyarországon, a 197-es km-nél levő utolsó MOL kútnál tervezzük, a következő pihenő Ljubljana mellett egy nagyobb kútnál, majd az Olasz határnál, és végül az Olasz autópályán valahol Velence körül ahol rátérünk az utolsó etapra. EZ gyakorlatilag 2-2,5 órás etapokat jelent. Szlovénia matricás, azt tudunk venni a határ előtt, Olaszország viszont automata fizetőkapus, így mindenki hozzon EUR-ban készpénzt vagy hitelkártyát. A tervezett indulás reggel 8 óra, az út pedig kb. 1000 km, ami pályán a megállókkal és a konvoj miatti lassulással számolva 12 óra alatt abszolválható.
(Meglepetésként az eddigi egyeztetések alapján a Horvát klub konvoja csatlakozik hozzánk Szlovéniában)
 
 
5; Menetrend és időzítés.
 
Az első tervek és a szavazás alapján az autós konvoj is Június 23.án szerdán reggel indul, és este érkezik Milánóba. Az aznapi program a szállás elfoglalása és akklimatizálódás. A csütörtök 24.-én és a péntek 25 elvileg szabadprogram, (nomeg a szervezőknek is fel kell venniük a jegyeket valamikor), viszont abban biztosak vagyunk, hogy az egész napos autózás után mindenki újfent ki akarja csinosítani a szépségét, ehhez pedig idő kell J. Programlehetőség lesz majd a klubelnök által szervezendő Alfa Romeo múzeum meglátogatása, illetve a legtöbb más országból jött Alfással való találkozás és barátkozás. Hogy hivatalos formában próbáljuk meg leírni, mondjuk úgy hogy a Holland, Szingapúri és Horvát klub képviselőivel már előrehaladott tárgyalásokat folytatunk egy kis közös esti „lazítás” ügyében J
26.-a és 27.-e a főprogram, este pihenő, majd indulás vissza 28.-án hétfőn reggel.
 
 
 
 
Egyenlőre és nagy vonalakban ennyi, több részlet még pontosításra és további finomításra vár, de reméljük a közeljövőben ezek is fixálódnak majd. Addigis kérdéseket telefonon vagy a fórum vonatkozó topicjában tudtok feltenni. Várjuk érdeklődéseteket.