Hírek

Milánói visszaszámlálás indul !!!

Tisztelt Olvasók, Tisztelt Klubtagok,

 
Utoljára jelentkezünk itthonról a jubileumi milánói turné előtt. Tegnap, azaz Június 19.-én, a Gorenje – Mediterrán Party alatt tartott kis megbeszélésen elmondtuk a részleteket és tudnivalókat az érintetteknek a klub keretében szervezett útról, a jegyről, a szállásról és a programról. Ígéretünkhöz híven most tételesen, felsorolásszerűen közzétesszük a fontosabb tudnivalókat.
 
 
1; Utazás.
A klub 2 konvojt szervez.
Az első Június 23.-án Szerdán indul, gyülekezés reggel 8 óráig bezárólag az M1-M7 kivezető szakaszán levő Agip kút épülete mögötti parkolóban.
Az első konvoj vezetője: Charlie166.
 Tel: +36-20-447-117-3 / Email: charlie166@alfaromoeclub.hu
 
A második konvojnak a gyülekező Június 25.-én Pénteken ugyanúgy reggel 8 órakor, ugyanott, az Agip kútnál.
09:00-kor legeslegkésőbb start, aki ott van ott lesz, aki nem az majd utolér!
 A második konvoj vezetője: GEORGE.
 Tel: +36-20-344-62-55 / Email: george@alfaromoeclub.hu
 
Az útvonal:
Magyarország: M7 – M70 / Szlovénia A5 – A1 - H4 / Olaszország RA17 – A4 – A51
A magyar autópályadíjak ismertek. Szlovéniában matricát kell venni, a Szlovén autópálya kezelőjének honlapja szerint a heti matrica ára 15 EUR, de ezt az utolsó magyarországi megállónál, a 197-es km-nél levő MOL kútnál forintban is meg lehet vásárolni. Olaszországban fizetős kapuk vannak. Mivel az ottani szakasznak két része van, így egyszer kb 7 EUR, majd kb 16 EUR lesz a pályadíj. Fizetni kártyával is lehet.
 
Visszafelé a klub konvoja 28.-án reggel 9 óra körül indul a Hotel Fiera elől. Az autópályadíjak kb. ugyanaz, mint odafelé.
 
2; Jegyek:
Vannak, akik a klubon keresztül, és vannak akik egyénileg intézték a belépőjüket. Az elővételben megváltott jegyeket és a hozzájuk tartozó csomagokat csak Június 26.-án délelőtt a regisztrációnál lehet átvenni. A már meghirdetett Milan Rho Fair nevű hely a Milánó szélén levő kiállítási központ. Elvileg 14.000 parkolóhely, nemzetek szerinti parkoltatás, és szintén nemzetek szerinti regisztráció lesz. A klubos jegyeket Charlie166 intézi.
Aki egyénileg vette meg a jegyét, az mindenképpen hozza magával a kinyomtatott visszaigazolást amin a vonalkód és/vagy az azonosító (pl: CAR12345678) szerepel, a fizetés megtörténtéről kapott visszaigazolását, valamint azt a személyes dokumentumot, (jogsi, személyi…stb) amelyet jegyvásárláskor megadott, mivel a jegyeket ezekkel papírokkal lehet majd átvenni.
 
A Rho Fair címe: Strada Statale del Sempione, 28 - 20017 Rho
Térképet ITT találtok.
A klubos csapat reggel 8.30-kor indul a Hotel Fiera elől.
 
Jegyet most már sajnos csak a helyszínen lehet vásárolni, az on-line elővétel Június 13.-án lezárult. A helyszíni árak egy csapatnak (1 autó + 2 fő) 160 EUR+ÁFA, minden további főnek az autóban 60 EUR + ÁFA.  Aggódásra azonban nincs ok, a regisztráció reggel 9-től egészen délután 14.-óráig tart, senki nem fog lemaradni. :)
 
 
3; Szállás.
A klubos csapat kollektíve a Hotel Fiera Milan-ban fog megszállni. A szállást AkostT intézte, ő a repülős csapattal már Június 23.-án szerdán reggel ott lesz Milánóban, így ha bármi egyéb intéznivaló van, akkor azt ő ott el tudja rendezni. Legutóbbi információink szerint ez a szálloda már teljesen le van foglalva, de szerencsére más szállásokon még akad hely, így aki még csak most döntötte el hogy jön, az is tud megfelelő szállást találni nagy valószínűséggel.
 
A Hotel Fira címe: Via A. Spinola, 9 - 20149 Milano
A hotel weboldala ITT, térkép ITT található.
 
4; Program.
A program 23.-án szerdán, 24.-én csütörtökön és 25.-én pénteken fakultatív. A korábbi cikkben (ITT) említett eseményekből és látnivalókból lehet majd válogatni. A hétvégi főprogramra klub javasolt menetrendje.
 
Július 26. Szombat:
-          8.30-kor indulás a regisztrációra konvojban.
-          Délután 14.-óráig regisztráció, ismerkedés a többi nemzet képviselőivel, fotózás, illetve ebéd.
-          Du. 14 órakor részvétel az Alfás szoboravatáson a regisztrációs terület déli kapujánál.
-          Du. 14.30-tól 18.00 óráig 80-100 fős konvojokban végigvonulás Milánó belvárosán rendőri felvezetéssel.
-          Du 18.-óra után indulás vissza Milánóba tömegközlekedéssel a Piazza Castello-hoz, az autókat ekkor a központi területen, az őrzött parkolóban hagyjuk. Aki vissza akarja vinni az autót a városba vagy a szállásra, az egyénileg tudja ezt megoldani. A hotel a Piazza Castello-tól kb 20-25 percre van gyalog.
-          Este 20.00 órától utcabál, bemutatók és tűzijáték a Piazza Castello-nál.
 
Július 27. Vasárnap:
-          8.00-kor indulás vissza a központi területre (Rho Fair) tömegközlekedéssel.
-          9.00-órától, kivonulás a körgyűrűre felvezetéssel, fotózás, részvétel az „Alfa megöleli Milánót” rendezvényen.
-          Du 14.00-órától búcsúzkodás, fotózás, az autókkal visszamegyünk a Hotelhez, a visszaút megbeszélése és szabadprogram.
 
5; Egyebek.
Elővételben 3885 jegy kelt el. Ha ehhez hozzávesszük azokat akiknek csak az utolsó 2 hétben dőlt el hogy tudnak jönni, illetve azokat akik a helyszínen kívánják megvenni a jegyet, úgy nagyjából legalább 5000 Alfára, és minimum 10-12.000 fős részvevői létszámra lehet számítani.
A szabadprogram keretében meg lehet látogatni az aresei Alfa Romeo múzeumot, de az érdeklődőknek a következőket mindenképpen szeretnénk megemlíteni.
-          Csak központilag szervezett csoportokban lesz látogatható a múzeum, így az önállóan szervezett csoportoknak is csatlakozniuk kell majd valamelyik hivatalos csapathoz.
-          A régi Alfák közül sokat bevisznek Milánóba az 5 központi tér egyikére
-          A központi rendezvények miatt Szombaton és Vasárnap a múzeum NEM lesz nyitva.
A monzai versenynapra (24. csütörtök) az Alfisti.com-on található e-mail címen lehet jelentkezni, a díjat előre kell utalni.
 
Itt a weboldalon terveink szerint minden nap beszámolunk az eseményekről.
Ha bárkinek bármi kérdése volna, az kérjük, keresse Charlie166-ot és GEORGE-ot, de lehetőleg telefonon és ne e-mailen, mert nem biztos hogy mindenkinek időben tudunk írásban válaszolni.
 
A szerk.