Hírek

Új év, új tervek, és a www.alfaromeoclub.hu

 

Tisztelt Olvasó, Tisztelt Klubtagok,
Úgy gondoljuk, hogy az új esztendő első napja megfelelő alkalom arra, hogy összefoglaljuk az elmúlt egy év történéseit, illetve kicsit előrenézzünk a jövőbe.

Májusban végül elindult az igazi weboldal verzió. Sok grafika, terv és működési módozat volt porondon, és valljuk be nem volt egyszerű eldönteni sem a kinézetet, sem a funkcionalitást, sem pedig a működési és működtetési szabályokat. Végül azért sikerült, és elkészült az a verzió, amit most is láthattok.Az üzemelés itt sem ment zökkenőmentesen, voltak gondok a feltöltéssel, a bejelentkezéssel is, és még sorolhatnánk., de azért a hónap végére ezek nagyobb részét letudtuk, és végre azt az oldalt láttuk illetve láttátok, amit eredetileg is szerettünk volna.
No persze ez sem tökéletes, mivel a mai fejlődő világban semmi nem az, de ez is nézzük a pozitív oldalról, így úgy fogtuk fel, hogy van hova fejlődni. Lényeg a lényeg, az oldal megújult, és megkezdtük a felemelkedést arra a szintre, amit az évek óta létező nívós klubos Alfás élet megkíván. Reméljük jó nyomom járunk.
 
Gondolom ebből már kiderült az is, hogy a jövőre nézve is nagy terveink vannak. Hogy mik is ezek ? Lássuk csak sorjában.
 
Az első és legfontosabb az, hogy valamikor még most Január - Február körül megújul a mostani weboldal. No ne valami nagy durranásra számítsatok, inkább apró finomításokra a menürendszerben, hogy pofásabb legyen a látvány. Persze ebben az új weboldal motor is fog segíteni :)
Ami nagyobb változás lesz, az a fórum. Lássuk be, ez a verzió túl sokat tud a mindennapi egyszerű használathoz, túl sok a használható funkció, összetett, sok funkció feleslegesnek tűnik, és például sok felhasználó addig sem jutott el, hogy testre szabja a saját ízlése szerint. Természetesen  ez nem a felhasználók hibája, hisz az oldalnak olyannak kell(ene) lennie amit a tisztelt közönség többsége kíván.
Nos, ebben a pontban szeretnénk előrelépni, így a fórumot szőröstül bőröstül lecseréljük egy feladathoz jobban illőre. Mielőtt bárki megijedne, megnyugtatunk mindenkit, hogy külön menüpontban a régi fórum hozzászólásai és írásai is elérhetők lesznek.
Eddig tehát a változások, jöjjenek az újdonságok.
 
1; Szabad fórum opció.
Mivel hamarosan indul „testvéroldalunk”, Az Alfa Romeo Motorsport Klub” weboldala szintén a mi gondozásunkban, így csinálunk oda is egy fórum opciót. Viszont mivel ott nem csak az Alfások kommentjeire és hozzászólásaira számítunk, így oda amolyan „Index-Origo-Totalcar…stb” mintára bárki írhat és kommentelhet külön regisztráció nélkül. Lelkileg felkészültünk rá hogy ez rejt némi veszélyt, de próbálunk ez ellen is védekezni, a különféle naplózási és adatbiztonsági megoldások mellett gyors moderálási lehetőséggel is.:)
 
2; Élő webkamerás közvetítés.
Nokérem, ez lesz a valódi újdonság! Már haladunk a szervezéssel, és a hardware háttér összerakásával, így a hazai Alfás társadalom történetében először és elsőként élő közvetítést adunk főbb rendezvényeinkről. Tesszük ezt azért is többek közt, hogy a szerencsére nagyon aktív Alfás élet okán azon tagjaink akik nem tudnak minden eseményen részt venni, a lényegről azért ne maradjanak le.
A próbaüzemet a X. Esztergomi Alfa Romeo találkozóra tervezzük, utána pedig a közvetítési tervben szerepel a Selenia Rally, a Milánói Jubileumi Ünnepségsorozat, valamint a szokásos gyorsulási verseny is.
 
3; GPS nyomkövetés a Selenia Rally-n.
Igen, jól olvastátok, GPS nyomonkövetés. Bár ez az opció nem csak rajtunk áll, de mi a mi részünkről mindent megteszünk azért, hogy az indulók autóit a szervezők és amennyiben az indulóknál lesz laptop és mobil internet, úgy azok is láthassák, hogy hol tartanak az ellenfelek!
 
4; Nyitóoldali grafika
Itt nem akarunk többet elárulni, csak annyit, hogy az év közepétől a weboldal bejelentkezésekor választani lehet majd a statikus és az altív oldal-navigáció közt. A többi legyen még titok, szeretnénk nektek ezzel az újdonsággal is sok örömet okozni.
 
 
Kérdezhetnétek, hogy miért nem színesítjük ezt a cikkünket képekkel is. Igen, megtehettük volna, de egyrészt terveket és félkész megoldásokat nem szívesen publikálunk, a másik oldalról nézve pedig akkor hová lenne a meglepetés ereje? :) :)
 
Ezek tehát a távlati tervek, persze mindezen dolgokhoz magától értetődően sok idő türelem, és egyebek kellenek, de arról biztosíthatjuk a tisztelt klubtagságot, hogy elszántságban és igyekezetben nem lesz hiány. A többit majd döntsék el a weboldal látogatói.
Ezen sorokkal kívánunk minden kedves klubtagnak, regisztrált és nem regisztrált látogatónak, és az egész hazai Alfás társadalomnak boldog, békés, és sok Alfás élményben gazdag jubileumi új évet:
 
 
A weboldal szerkesztői