Hírek

Webkamerás közvetítés Esztergomból !!!

Webkamerás közvetítés Esztergomból !!!

 

Tisztelt Olvasók, Tisztelt Alfások

 

Mint arról már korábban hírt adtunk, a hazai Alfás társadalom történetében először és eddig egyedülállóként, a tervek szerint élő webkamerás közvetítésben fogunk beszámolni a X. Esztergomi Alfa Romeo találkozóról, ezzel kárpótolva azokat akik idő, pénz vagy egyebek hiányában személyesen nem tudnak részt venni az eseményen.

 

A technikai próba már megvolt, elvileg működnek a berendezések, már csak a főpróba hiányzik, addig pedig bízzunk a legjobbakban. Egyenlőre egyetlen kamerával tervezzük a közvetítést. Amennyiben ez beválik, akkor a következő alkalmakkor, mint például a Selénia Rally vagy az augusztusi gyorsulási verseny, már lehetőség szerint két vagy három kamerával fogjuk adni az eseményeket.

 

Egyenlőre csak képeket fogunk adni, és bár az elvi lehetőség megvan arra, hogy a kép mellé hangot is adjunk, de azzal még várunk egy kicsit, technikai és szervezési okok miatt is.

 

A kivitelezés:

A weboldaon a főmenüben lesz egy „Webkamera” opció, erre klikkelve a webkamera oldalára juttok, és ott a hagyományos webkamerás oldalakhoz hasonlóan és annak megfelelően lehet majd nézni az élőképet.

A közvetítést nem csak a regisztrált tagok illetve a belépettek, hanem bárki láthatja aki kíváncsi, feltéve ha bírja a rendszer.:)

 

 

Másik újdonság, hogy létre fogunk hozni a fórumban egy „webkamerás közvetítés” topicot, ahol lehetőség szerint amolyan sms-üzenőfal módjára megkíséreljük a kétirányú írásbeli tájékoztatást is. Ezt a fórumtopicot a kamera képéhez hasonlóan szintén bárki láthatja.

 

Annyi módosítás lesz azonban, hogy a közvetítés napján ideiglenesen egy napra a fórum össze többi topicját „eltűntetjük” és csak a regisztráltak ÉS belépettek számára tesszük láthatóvá. Ezt azért találtuk ki, hogy a nem regisztrál vagy nem klubtag érdeklődők is olvasgathassák az „üzenőfalat”, és ne kelljen lapozgatniuk vagy keresgélniük a többi topic közt. Ezt az átmeneti állapotot természetesen a közvetítés befejeztével megszűntetjük, és az 1-2 csak bennfentesek számára látható topic kivételével ismét minden látható lesz a nem belépettek és kívülállók számára is.

 

Ha bármi kérdésetek merülne fel, úgy azt várjuk a csevegőbe illetve majd a webkamerás topicba. Bízva a közvetítés sikerében addigis jó szórakozást kívánunk minden Alfásnak és érdeklődőnek.

 

A szerkesztők