Hírek

XI. Selenia Rally - "A Lovag hagyatéka"

XI. Selenia Rally - "A Lovag hagyatéka"

XI. Selénia Rally – „A lovag hagyatéka”

Mi is ez a Selénia Rally?

Nos, a nevéből esetleg sokan arra gondolhatnak, hogy örült tempóban, autót próbáló stílusban, szalagokkal kijelölt pályán, rohanás az időért verseny. . . .

Akik így gondolják, tévednek.

 

Sokkal inkább egy tájékozódós, autókázós, ügyességi verseny.

Minden versenyző páros kap egy itinert és egy feladatlapot.

Van egy titkos szintidő, amihez képest a lehető legkisebb +/- eltéréssel kell(ene) megérkezni, persze hibátlan feladatlappal. A visszaérkezéskor a szervezők az időeredményt és a feladatlap kitöltését pontozzák, ezek kombinációja adja meg a lehetőséget a verseny megnyerésére.

Közben természetesen kínosan ügyelni kell a KRESZ szabályok betartására, mivel a szintidő meghatározása ennek figyelembevételével készült.

Mondhatnánk úgy is, hogy egy tájékozódós „ismerd meg hazádat” feladatmegoldós alfás  „csillagtúra” szerű társasjáték. Ugye milyen egyszerű? :)

 

Az idei verseny lesz a 11. az Alfa Romeo Club Magyarország életében.

Nagyon népszerű rendezvény a klubtalálkozók között, 20-30 olyan tagunk van, akik mindig ott állnak a rajtnál, függetlenül attól, hogy az ország mely területén van a rendezvény, milyenek a feladatok és mi az útvonal.

 

A rendezvény nevéről annyit mindenképpen szeretnénk kihangsúlyozni, hogy a Selénia név úgy került az esemény nevébe, hogy nagy örömünkre az Elaforg Kft. felvállalta a rendezvény fő támogatójának szerepét.

Az Elaforg Kft a Selénia olajok és egyéb Selénia termékek forgalmazója, ezáltal is erős Alfás kötődésű cég, és azoknak akik még nem tudnák, a Selénia az Alfa Romeo és a Fiat / Lancia modellek hivatalos kenőanyaga.

Visszatérve a versenyhez, az Elaforg Kft, komoly díjakban részesíti a verseny első három helyezettjét, és több kisebb díjat is kioszt a jól szereplő résztvevők közt.

 

  

 

Hogyan zajlik le egy ilyen rendezvény?

 

Az érkezéskor egy kis reggelivel kedveskedünk a résztvevőknek, majd a „nagy út” után meleg ebéd fogadja a versenyben megfáradt pilótákat és navigátoraikat.

Na de ne szaladjunk ennyire előre. A reggeli előtt, közben, kinek utána megtörténik a regisztráció, amikor is megkapják a párosok a szükséges papírokat.

Egy rövid eligazítás után, indulhat is a rajtceremónia, majd kezdetét veszi a verseny.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a KRESZ szabályokat be kell tartani, főleg a sebességhatárokat.

Ugyanis a szintidőt mi szervezők úgy állapítjuk meg úgy, hogy 3-szor lemérjük a távot, majd egy tesztpilóta is berepüli ismeretlenül. (az elmúlt 5 évben ezt mindig egy lány  tette meg.)

Szóval, akinek nem sikerül…:)

 

Most pedig essék szó a részvételi díjaról:

Klubtagoknak:              Ingyenes

Nem klubtagoknak:       4000 Ft/autó (2fő)

Plusz vendégek:           1000 Ft/fő

Az esti Borkóstolóval egybekötött vacsora 4.000 Ft/fő

 

A részvétel az esti borvacsorán opcionális.

 

Helyszín:                             Tokaj és környéke

Start/cél:                              Hercegkút

Gyülekező:                              09:30 10:00-ig

Regisztráció:                           09.00-től folyamatosan

Rajtoltatás:                             10.00-től.

 

Az eseményen hivatalos keretek között kizárólag csak Alfa Romeo-val lehet indulni. A rendezés és a verseny sajátosságaiból adódóan kb 100 autó indulását tudjuk biztosítani. Ha és amennyiben az Alfások nem töltik ki ezt a keretet, akkor és csak akkor a más Olasz autóval indulni kívánó érdeklődők is elindulhatnak a versenyen, de az ő eredményük a nem hivatalos kategóriába fog tartozni. Ebből kifolyólag az ő teljesítményük az eredményhirdetéskor a csak tájékoztatás célját szolgáló rangsorban szerepelhet, a díjkiosztásnál használatos végeredménylistában nem. Ettől az egy dolgotól eltekintve az esemény minden más lehetőségét természetesen ők is igénybe vehetik.

 

Szálláshelyek:

Az Önkormányzat két turistaháza:
Hercegkut
 
Apartmanok Hercegkúton: 
Apartmenhercegkut
Tokajturizmus
 
Sárospataki szállások:


 

 

A további kérdéseket a fórumba várjuk ITT !