Hírek

Beszámoló Alfás kirándulás fotózással egybekötött találkozóról.

Beszámoló Alfás kirándulás fotózással egybekötött találkozóról.

Beszámoló a Ráckevei találkozóról.

Az idei év első autós-kirándulós találkozójára 03.hó 18.-án került sor. A "fentiek" szép idővel, kellmes hőmérséklettel járultak hozzá a találkozó sikeréhez. Nézzük, illetve olvassuk el, hogy Andy tagunk hogy élte meg a napot. 

Alighogy véget ért a Forma 1 idei első nagydíja, Alfa Romeo-k sokasága indult a Soroksári úti Agip benzinkút irányába. Nem csak tankolni mentek, hanem az idei első közös kirándulásra gyülekeztek. 

 


10 óra után néhány perccel, Ákos felvezetésével, elindult a konvoj a mintegy 40 km-re lévő Ráckevei Savoyai Kastély irányába. Komótosan, igazi kiránduló tempóban haladt az Alfa kígyó. Megérkezésünk után, leparkoltunk a festői háttérül szolgáló kastély előtt. Ákos köszöntötte a megjelenteket, majd kaptunk egy kis történeti áttekintést Ráckeve múltjából, jelenéből.


           

Kattogtak a fényképező gépek, és a jókedvű banda kisebb, nagyobb csoportokban beszélgetett. Hamarosan elérkezett az ebéd ideje, amit a kastély éttermében fogyasztottunk el. A svédasztalos tálalás előnyeit alaposan kiélveztük, mindenki degeszre ette magát. 
Ezután felváltva álltak a park közepére a szebbnél, szebb Alfák, amiket minden lehetséges pozícióban megörökített a nagyérdemű. 

           

Ekkorra páran már hazamentek, így ők lemaradtak a második felvonásról, mikor átgurultunk a Kis-Duna partjára, ahol megtekintettük a Ráckeve másik nevezetességét a Hajómalmot. A bejáraton vidám alfások mentek be, akik még nem is sejtették, hogy mire a kijárathoz érnek már vidám molnárlegénynek és molnárleánynak is mondhatják magukat. Mert bizony egy alapos "gyorstalpaló" tanfolyam is várt ránk!

          

Itt a Duna partján még sokáig beszélgettünk, és örömmel konstatáltuk, hogy az arra sétáló, nézelődő emberek megállnak, és nézegetik büszkeségeinket. Jóleső érzés amikor vadidegenek dicsérik az autókat, és szemmel láthatóan fogalmuk sincs, hogy melyik milyen, és vajon mennyi idős lehet. 

Később még elkocsiztunk egy helyi cukrászdába is, ahol fegyelmezett sorbaállás után mindenki ehetett egy fagyit a kellemes nap lezárásaként.

Innen már kezdett szétszéledni a banda, mindenki külön utakon indult haza. 
Búcsúzásul Ákos még kapott egy üdvözlő kártyanaptárt a szélvédőjére, az Amorés csapattól. :)

Összegezve, egy pompás napot töltöttünk együtt, köszönet érte mindenkinek, aki munkájával illetve megjelenésével hozzájárult az eseményhez. 

Legközelebb Visegrádra kirándul a Club, ahová szintén sok szeretettel várunk mindenkit!

 

 

 . .. ... Andy ... .. .