Hírek

R.I.P. Enzo Ferrari

Született: 1898. február 18. Modenat

Elhunyt : 1988. augusztus 14. (90 évesen) Modena

 

Ma 27 éve hunyt el a híres olasz autóversenyző( 1919 ) , versenyautó-tervező , Alfa Romeo cég versenyautóinak konstruktőre ( 1920 ), a Ferrari autógyár alapítója, 1929-ben megalapította saját cégét, a Scuderia Ferrarit smile hangulatjel Ferrari versenyistálló), amely egyben az Alfa Romeo versenycsapata volt. Saját neve alatt 1940-től tervezett autókat. A Ferrari márka 1950, azaz a kezdet óta szerepel a Formula–1 versenyeken.

Ebből az alkalomból a Ferrari jelenlegi Elnöke, Sergio Marchionne a következő szavakkal emlékezett meg:

„Enzo Ferrari 27 éve távozott, de ma már az elvei és a tanításai még erősebbek és aktuálisabbak. Az eltökéltség, amivel megbirkózott az élet kihívásaival, a bátorság, ahogy kockázatot vállalt, és a kíváncsiság, amivel mindig újabb innovációk után kutatott – csak pár tulajdonsága, amik ma is irányítják a Ferrari dolgozóit. Személy szerint az Ő örökségét állandó referenciapontnak tekintem – egy ösztönzésnek, hogy mindent jobban csináljak.” – kezdte Sergio Marchionne a Ferrari elnöke a megemlékezést Enzo Ferrariról az olasz Autosprintnek.

„Olyan szerencsés és kivételezett voltam, hogy ismerhettem a világpolitika, a gazdaság, a pénzügy és az iparág nagyszerű alakjait. Ismertem olyan embereket, akik elég erősek voltak, hogy megvalósítsák az álmaikat – illetve, azóta sokan már ezeket az álmokat követik. Ezek az emberek különleges erővel bírnak, mert átlátnak a hétköznapi életen, és valami olyanba fektetnek, ami korábban elképzelhetetlennek tűnt. Enzo Ferrari is kétségtelenül ebbe az elit csoportba tartozik – akik számára semmi sem lehetetlen.”

 

„Ezért is vagyok biztos benne, hogy ha itt lenne köztünk, akkor értékelné az erőfeszítéseinket, amivel a Ferrarit modernizáltuk, és Ő is ugyanolyan versenyszellemmel dolgozna, hogy a Scuderia újra felérjen a csúcsra.”

( forrás : Gp-live )

 

Smahó Viktória