Hírek

Alfa Romeo 4C Spider

Alfa Romeo 4C Spider

Alfa Romeo 4C Spider TCT

Lehulott a lepel, az Alfa 4C Spider-ről
a Detroiti autószalon bemutatóján.

 

 

 

Az amerikai piac miatt is apróbb változások  felfedezhetőek. Ilyen pl a beszűkített hátsó rendszámtábla helye, meg a szélességjelzők megjelenése a lökhárítókban. A tető levehető, vászon, vagy egy merevebb plasztik betét formájában, amit ha minden igaz összehajtva lehet elhelyezni a csomagtartóban.

Emiatt egy kicsit más ez a Spider a korábbi verziókhoz képest. A tetőnyílást nagyságát a középmotor befolyásolta.

  

A Spider kívülről 7 különböző színben pompázhat választható, és 2 féle kárpitozás közül választhat a vásárló. Változtatható féknyereg színek, ugyan úgy elérhetőek, mint a csukott verzió esetében.  Opcióként rendelhető hozzá Akrapovic sportkipufogó rendszer és új formájú felnik is érkeztek a kínálatba.

A motor terén nincs változás, ugyan azaz egyetlen egy motor áll rendelkezésre egyelőre, mint a zárttetejű verzióban is megismertünk már. Csak ismétlésként említeném, hogy 1.8 literes, turbó feltöltésű, 16 szelep MultiAir rendszerű. 240 lóerőt és 350Nm présel ki magából, ami a 10Kg-al nehezebb Spidert 4.1 másodperc alatt katapultálja 0-ról 100-ra és ha nagyon sürgős dolgunk akadna,akkor  akár 258km/h-val is tudunk száguldani.
A sebességváltó TCT rendszerű, tehát itt sincs változás. Kíváncsian várjuk milyen lesz a fogadtatás az öreg kontinensen .

 

 

 

                                                                         George

                                                                                                                               forrás: Car24News.com