Hírek

Beszámoló Esztergomból

Beszámoló Esztergomból

 

Tizedszer is Esztergomban az Alfa Romeo szerelmesei…
 
Idén immár tizedik alkalommal gyűltek össze az alfások az esztergomi Bazilika előtt a hagyományos évnyitó találkozóra. Minden évben óriási várakozás előzi meg az eseményt, mindenki lecseréli a téli gumikat, lemossa az autót, felteszi az új felniket és elindulnak az ország egyik legimpozánsabb épülete felé, hogy találkozzanak a hozzájuk hasonló fanatikusokkal.
 
Az idei találkozón mintegy 240-250 Alfa vett részt, mellettük 10-12 Maserati, jónéhány Fiat és Lancia, valamint két Ferrari F430 is megjelent! Utóbbiakat ki is lehetett próbálni, néhányan éltek is a lehetőséggel. Az időjárás kegyes volt hozzánk, az előzetesen jelzett eső és borult idő elmaradt, egyedül a szél lehetett volna kisebb, de összességében napsütéses, kellemes időjárás fogadta az Esztergomba érkezőket. A társaság szokásához híven nem kapkodta el az érkezést, 10 óra után még alig voltak néhányan a parkolóban, a legtöbben csak 11 körül, vagy még később érkeztek meg.
 
 
Bár eleinte úgy nézet ki, hogy a meteorológia által jósolt esős idő sokakat elriaszt, de délre gyakorlatilag megtelt a parkoló. Akiket az időjósok ( mint kiderült tévesen :) ) mégis elriasztottak, az a hazai Alfás élet történetében először az interneten is követhette a találkozót, mivel a alfaromeoclub.hu weboldal élőben, webkamerán végig közvetítette a találkozót.
 
 
A szervezők igyekeztek többféle programmal készülni, hogy senki se unatkozzon a nap folyamán: a legkisebbeket rajzverseny és trambulin várta, a hölgyek gasztronómiai tudását olasz konyhás tesztlap tette próbára, az Alfa Romeo történeti tesztlapot pedig bárki kitölthette, aki leadta a regisztrációs lapját.
 
 
Délután 3 órakor következett az eredményhirdetés és a tombola, az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem született hibátlan megoldás, sem a gasztronómiai, sem az Alfa történeti teszteken. A támogatóink jóvoltából rengeteg ajándékot tudtunk kisorsolni a tombolán, melynek fődíja egy kb 150 ezer forint értékű csúcskategóriás Ariston HotPoint mosógép volt. Eredményhirdetés után véget ért a hivatalos program, de még nagyon sokan ottmaradtak a parkolóban fotózni, új főképeket, csoportképeket készíteni, majd hazafelé, vagy a lefoglalt szállás felé vették az irányt, hogy kipihenjék a nap fáradalmait.
 
 
Ezúton szeretnék köszönetet mondani minden alfásnak, hogy tíz éve eljöttök Esztergomba, ez az egész Rólatok szól, Értetek van… Ezenkívül szeretnék köszönetet mondani a támogatóknak és mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult a találkozó megszervezéséhez és lebonyolításához.
 
 
Szerk: Tommi